Джаз вечер с “Теодор Петков Трио” в Трявна

18.03.2021 г. Цветомир Цанков 797 A A A

Тревненската публика вече познава музикантите от “Теодор Петков Трио” благодарение на концерта, с който те закриха изданието на местния Арт фест през август м.г. Този път по покана на Община Трявна музикантите Теодор Петков – Тото /пиано/, Васил Хаджигрудев /контрабас/ и Борислав Петров /барабани/ ще представят изцяло авторски проект на лидера на триото, издържан в стилистиката на класическия джаз от средата на миналия век.

Пиесите, които ще прозвучат в Многофункционална зала “Дръзновение” в НЧ “Пенчо Славейков 1871”, ще бъдат включени в албум, който в рамките буквално на дни музикантите ще запишат в Габрово. Звукозаписната реализация на албума на “Теодор Петков Трио” се осъществява благодарение на спечелен проект по Национален фонд “Култура” и с партньорството на Община Габрово.

 

Входът за събитието е свободен, с опция за дарение за подпомагане на хора в нужда. Поради въведените в страната противоепидемични мерки е редно всеки да носи предпазна маска на лицето си. Съгласно изискванията столовете в залата ще бъдат поставени на разстояние.