Габровска област вероятно ще има депутат от ПП "Величие"

11.06.2024 г. Будно Габрово 433 A A A

Излязоха първите прогнозни разпределения на депутатските места в новия парламент. Според тях  Габровска област ще изпрати там по един представител на ПП "ГЕРБ", Коалиция "ПП-ДБ", ПП "Възраждане" и ПП "Величие". Възможни са размествания до неделя, когато е последния срок за обявяване на окончателния състав на парламента.

 

 

 

 

В хода на цялата предизборна кампания социологическите проучвания не показаха виталност на участващата за първи път в парламентарни избори партия, макар, че беше очевидно, че това е единственият участник във вота, който може спонтанно да напълни залите за срещи. В същото време данните, които се поднасяха на избирателите даваха шанс на други партии, които в крайна сметка не постигнаха резултата, който им предричаха.

Постижението на ПП "Величие" едва ли е изненада за избирателите, но със сигурност щеше да е по-добро, ако прогнозите, тиражирани през медиите, бяха адекватни на ситуацията.

Прави впечатление отношението на нацонални медии към дебютантите в Народното събрание - гарнирано с ирония и омаловажаване. Сайтове и други партийно приближени издания започнахавече атака.

Видно е, че за първите партии в класирането, влизането на младата партия в парламента не е било желано.