ПРОИЗХОДЪТ НА КЛЕВЕТИТЕ И ФАБРИКУВАНИТЕ "ДОКУМЕНТИ" СРЕЩУ ПЕПА СОМЛЕВА Е ИЗЯСНЕН. СЛУЧАЯТ ОТИВА В ПРОКУРАТУРАТА (СНИМКИ)

22.05.2024 г. Будно Габрово 1683 A A A

Пепа Сомлева:

Да, по време на кампания местните велможи искат всичко в града да изглежда красиво и всички да говорят положително за тях. Затова всеки, който си позволи да напише нелицеприятна истина или да сподели собствено мнение, различно от тяхното, моментално е заливан с порой фабрикувани нечистотии. Този път и с фалшифицирани документи на държавна служба.

От години Европа се опитва да стимулира гражданите да участват в процесите на управление и взимане на решения от управляващите като дава възможност за реализиране на различни инициативи. За съжаление местната управа не харесва да бъде питана, контолирана и въобще граждани да й търсят сметка, камо ли граждани да дават оценка за резултатите от работата й. Очевидно това е поводът местна инициатива да бъде атакувана с лъжи и внушения, които са дежурен инструмент на управляващата партия в града.

След негативната ми позиция относно вулгарния характер, на част от изработените макети за Карнавала и мои изказвания в Общинския съвет, вчера след обяд (21 май б.м.), в мрежа от сайтове за омаскаряване противниците на най-голямата партия, се появи една статия не само пълна с лъжи, но и с фалшифициран държавен документ. Моментално фалшиви профили от цяла България започнаха да споделят статията и да атакуват фейсбук групи. Днес, тролове известни с яростната защита на местните управляващи и злостно нападащи всеки, който има мнение различно от тяхното тиражираха статията в местни групи.

 

Очевидно е, че атаката е политическа, а не на обущар, например.

 

Истината е, че нито един от “изводите” в тази статия не са верни, а са внушения, гарнирани с полуистини.

 

И сега идва най-интересното. Желанието на една партия да очерни човек със обствена позиция стига до готовността да фабрикува фалшиви “документи” на държавна институция.

 

Става дума за “документът” от Дитекция “Бюро по труда” в Габрово, публикуван в статията – това е пълен фалшификат!

Дребни подробности са, че е писан с шрифт, различен от този, с който работим с институциите, че няма входащ и изходящ номер, и резолюция.

 

Нещо повече – “документът” от пасквила се оказа, че е печатан на фирмена бланка на частна фирма от Габрово! От пръв поглед се вижда, че под написаното прозира нещо напечатано на обратно, обрамчено с овал. След изчистване на снимката стана ясно, че на гърба на напечатаното от съставителя на фалшификата има едро лого на габровска фирма.

В разговор със собственика на фирмата, който е почтен дългогодишен производител, той потвърди, че това е неговото лого. Разказа, че логото е защитено в Патентното ведомство и никой друг не може да го използва, а бланките са печатани преди повече от 10 години и ги използват само за чернови. При въпрос кой има достъп до тях, той беше категоричен, че достъп до тези бланки имат само той и негова служителка.

А неговата служителка е новоизбран общински съветник в партия ГЕРБ.

Тя няма властта да задвижи толкова мащабно разпространение в сайтове из цялата страна и да ангажира армия от тролове, включително и онези, които бранят властта в Габрово. Ясно е, че с това са се заели по-високостоящи партийни фигури.

Но е видно нивото! Да фалшифицираш държавен документ на фирмена бланка на компанията в която работиш си е доста срамно и говори за нивото както на изпълнителя, така и на поръчителя.

 

Съжалявам, че отново равалям комфорта на участниците в кампанията, които искат да се говори и пише за тях само хубаво, но този път “произведението” е тяхно, а както е казал народа: Когато волът рие, на гърба му пада.

 

Случаят отива в Прокуратурата.