КСО „Узана“ с второ място за Купа „Радомир“

22.05.2024 г. Общински спортни имоти - Габрово 179 A A A

Четирима състезатели на „Узана“ представиха габровския клуб по спортно ориентиране в първото издание на надпреварата за Купа “Радомир”. Двудневната проява, организирана от СКО „Кракра Пернишки“ със съдействието на Министерството на младежта и спорта, БФО и Община Радомир се състоя в северната част на града и южния склон на планината “Голо бърдо” и включваше два старта на средна дистанция. Класирането беше по общо време от двата състезателни дни.

Силвия Шандуркова завърши на второ място в надпреварата при Жени 21-елит. Тя беше най-бърза при дамите във втория ден, но не успя да навакса загубеното в първия. Победа записа нейната дъщеря Ева Сархачева, която беше безапелационна при девойките до 16 години. В групата на Жени-35 победа записа и Яна Дончева. Тя беше с четвърто време след първия ден, но успя да компенсира с добро бягане във втория и излезе начело. Още едно първо място на клуба донесе Юлия Христова от надпреварата при Жени-65.

В комплексното класиране за Купа „Радомир“ „Узана“ завърши с актив от 11 точки. Толкова събра и отборът на „НСА Сивен“ (София). Първото място с 21 точки зае „Валди“ (София), който беше и с най-много участници в проявата.

В календара на федерацията по ориентиране предстои състезанието за Купа „Идеал Стандарт“. Двудневната надпревара, организирана от „Идеал Стандарт“, Община Севлиево и СКО „Мазалат 2008“ е идния уикенд, 25-26 май, в района на местността Бадалата.