Представят новата книга на Милка Пурел „Разкази за малки и големи“ в Националната Априловска гимназия

21.05.2024 г. Радослав Първанов за БТА 207 A A A

На 27 май в Актовата зала на Националната Априловска гимназия в Габрово ще бъде представена новата книга на Милка Пурел „Разкази за малки и големи“. Организатори на събитието са Националната Априловска гимназия, Комитет „Памет габровска“ и Държавен архив – Габрово. Това съобщи за БТА Цветомира Койчева, началник на отдел "Държавен архив" - Габрово при Дирекция "Регионален държавен архив" - Велико Търново на Държавна агенция "Архиви".

Организаторите посочват, че събитието ще е с благотворителен характер и вместо цветя за автора ще се събират средства за каузата „Да помогнем на Поли“, която набира средства за рехабилитация и операция на Поли, която страда от детска церебрална парализа.

Милка Пурел е педагог и краевед. Родена е на 23 октомври 1930 година в село Крамолин, Община Севлиево, Габровска област. Носител е на почетния знак на Община Габрово по случай своята 90-годишнина. Завършила е руска филология във Великотърновския университет и задочно - следдипломна квалификация в Институт „А. С. Пушкин“ – Москва. Дългогодишен учител е, както и хоноруван преподавател в Технически университет – Габрово. Автор е на редица публикации и книги. Пурел е един от учредителите на Граждански комитет „Памет габровска“, допълват организаторите.

БТА припомня, че последната книга на Пурел - „Какво даде Габрово на България и на света“ бе представена на 5 февруари 2023 година в Габрово. 

/ХК/