Девет медала за КСО „Узана“ от Купа “Бодлите на розите”

15.05.2024 г. Общински спортни имоти - Габрово 38 A A A

6 златни, 2 сребърни и 1 бронзово отличие – това е равносметката за състезателите на КСО „Узана“ от участието в двудневната надпревара по колоориентиране за Купа „Бодлите на розите“. Надпреварата се проведе районите на с. Долно Изворово, с. Горно Изворово, с. Енина и Казанлък и включваше стартове на спринт, средна дистанция и свръхдълга дистанция.

Без конкуренция в елитната група при дамите (Жени 21) беше Косара Ботева. Състезателката на КСО „Узана“ завоюва първи места и в трите старта със сериозен аванс пред конкурентките си.

Още няколко състезатели на клуба завоюваха призови места в свръхдългата дистанция. Хрисимир Христов беше най-бърз при момчетата до 12 години, като изпревари с 27 минути съотборника си Теодор Иванов, който завърши втори. Победи завоюваха също Рая Иванова и Преслав Митев при юношите и девойките на възраст до 17 години. При момичетата до 12 години Никол Илиева завърши втора, а при девойките до 14 години Моника Кирилова грабна бронза.

Надпреварата в Казанлък беше добра подготовка за Държавното първенство по колоориентиране за 2024-та, което ще се проведе в средата на следващия месец, на 14, 15 и 16 юни, в района на язовир Копринка и с. Горно Черковище.