Шахматистите на "Орловец" с 5 медала от турнир за Купа "Кирил и Методий"

14.05.2024 г. Общински спортни имоти - Габрово 42 A A A

Два златни, два сребърни и един бронзов медал  донесоха състезателите на ШК "Орловец" от Детски шахматен турнир Купа "Кирил и Методий", който се проведе в Казанлък.

Злато при 12-годишните завоюва Йоан Велчев, който с 5 от 7 възможни точки се нареди първи във възрастовата си група и втори в генералното класиране на турнира за деца от 12 до 16 години.

Първо място извоюва и Диана Екимова при момичетата до 10 години и също с 5 от 7 точки се нареди седма в генералното класиране в турнира за деца от 8 до 10 години.

Много силно представяне направи Кристиан Василев. Той постигна 6 от 7 възможни точки и грабна сребърния медал във възрастовата група до 10 години, като се нареди трети в генералното класиране от 35 деца в турнира за състезатели от 8 до 10-годишна възраст.

Сребърен медал спечели и Иван Екимов, който с 4,5 точки се класира втори при 8-годишните. 

С медал се завърна и 11-годишната Деница Дянкова. Тя се нареди трета във възрастовата група до 12 години и спечели бронзовото отличие.

Освен медали, отличените състезатели получиха и много награди от организаторите на турнира - Шахматен клуб "Казанлък 21".