Павел Църов - учител на годината

13.05.2024 г. Ренета Колева, Областен Координатор на СБУ за област Габрово - "100 вести" 184 A A A

За 27-ма година поред Синдикатът на българските учител – София връчи своите престижни награди в националния конкурс "Учител на годината" 2024. Тържественото събитие се проведе на 10 май в хотел "Балкан" – София.

За първи път на конкурса "Учител на годината" присъства президентът Румен Радев, който отправи слово към българските учители и връчи наградите на победителите в природо-математическото направление.

От общо номинираните 70 представители на образователните институции в страната от област Габрово бяха наградени трима педагози.

Голямата награда „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ 2024 в направление „Изкуство и спорт“ бе присъдена на г-н Павел Църов, учител по изобразително изкуство в ОУ "Неофит Рилски" – Габрово. 

Със специалната награда на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева бяха отличени: в „Природоматематическо“ направление г-жа Велина Коева, ст. учител по математика в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев" – Габрово, както и в направление “Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности“ г-жа Рени Ковачева, учител по изобразително изкуство в ОУ "Ст. Пешев" – Севлиево.

На снимката от ляво надясно: Рени Ковачева, Янка Такева, Павел Църов, Велина Коева

С тези заслужени национални награди Синдикатът на българските учители не само засвидетелства своето уважение и зачитане на всеотдайния и плодотворен труд на изявените педагози от област Габрово, но и провокира общественото възхищение и почит към мисията на учителя в навечерието на 24-ти май – Деня на светите равноапостоли Кирил и Методий, на българската просвета и култура и на славянската книжовност.

 

Ренета Колева, Областен Координатор на СБУ за област Габрово