Поредно издание на Коледния театрален фестивал в Габрово

27.11.2023 г. Будно Габрово 327 A A A

От 7 декември /четвъртък/ до 10 декември /неделя/ Драматичен театър “Рачо Стоянов” - Габрово отново ни приканва да се потопим предпразнично в магията на театъра и да преживеем четири спектакъла, подходящи за цялото семейство. Спектаклите ще се играят на сцената на Театъра, а както всяка година, така и сега, домакините на фестивала осигуряват и подаръци, които ще бъдат изтеглени в специалната Коледна томбола. В томболата право на участие ще има всеки, който е закупил билет за което и да е от четирите представления. А ето и кои са те:

 

7 декември /четвъртък/ - “АЛО! АЛО!” от Дейвид Крофт и Дж. Лойд – постановка на Театър Възраждане с режисьор Роберт Янакиев и с участието на Свежен Младенов, Ивайло Драгиев и др.

 

8 декември /петък/ - “КОГАТО СВЕТЪТ БЕШЕ ШАРЕН” по Николай Хайтов – постановка на Държавен драматичен театър – Търговище с режисьор Надя Асенова и със специалното участие на Владислав Карамфилов – Въргала.

 

9 декември /събота/ - “ПРИЯТНОСТРАШНО” от Яна Борисова, постановка на ДТ “Рачо Стоянов” - Габрово с режисьор Валерия Минева и с участието на Таня Йоргова, Стоян Руменин, Любомира Башева, Атанас Димитров – Фози и Петко Койчев

 

10 декември /неделя/ - “ВЕЧЕРЯ ЗА ГЛУПАЦИ” по Франсис Вебер, постановка на Хасковския драматичен театър “Иван Димов” с режисьор Евгени Будинов и с участието на Иванка Шекерова, Никола Манолевски, Стефан Кондров и др.

 

Билети за спектаклите можете да закупите на касата на ДТ – Габрово или онлайн през сайта www.entase.co, а наградите за Коледната томбола са осигурени от ozone.bg, Пощенска кутия за приказки, Народен театър “Иван Вазов” - София, Драматичен театър – Пловдив и Драматичен театър – Габрово.