Пепа Сомлева – визитка

07.10.2023 г. Екип - Граждани за Общината 217 A A A

Пепа Сомлева е кандидат за кмет от коалиция Граждани за Общината с № 14 в бюлетината.

 

     Пепа Сомлева е майка на един син и развива успешен собствен бизнес от 1990 г. Първото й висше образование е "Tекстилен инженер" от ТУ Габрово, а второто – магистър по "Политология. Дипломация и Национална сигурност" от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

     В продължение на два мандата 2015-2019 и 2019-2023 е опозиционен общински съветник от Будно Габрово като граждански кандидат, независим от партии.

     Председател е на Регионална стопанска камара – Габрово, представляваща Българска стопанска камара в Област Габрово. Организира множество мероприятия, популяризиращи нови технологии и достижения на български компании. Организира кампании за подпомагане на пострадали при бедствия в България. Председател на гражданско сдружение "Будно Габрово".

     В Общински съвет Габрово Пепа Сомлева е с изявено критични позиции по начина, по който се управляват публичните финанси на Община Габрово, ВиК сектора, Пазарите, работата на общинските предприятия, разработването на обществените поръчки и липсата на прозрачност в управлението на местната управа, благоустрояването.

     Хобитата й са градинарство и туризъм.