Избор ли са изборите в Габровска област

17.02.2023 г. Виктор Спсов 579 A A A

  Автор Виктор Спасов.

 Виктор Спасов е два мандата общински съветник в Общинския съвет на Габрово и председател на СДС в Габрово в периода 2003-2012 г

 

     Като дългогодишен участник в политическия живот в Габрово, искам да споделя едно мое опасение. Последните години, когато дойдат избори, всякакви хора се упражняват на тема политика, без да виждат най-важното. Това, че няма сериозни кандидати за парламента с експертиза и смелост, да нарекат проблемите с истинските им имена. Даже по-лошо, повечето кандидати са много удобни за ГЕРБ, реално те нямат алтернатива. Едва когато Пепа Сомлева и Будно Габрово влязоха в реална битка с ГЕРБ на изборите на 04.04,2021 година, водиха изборната битка така, че ГЕРБ загубиха втория си мандат и от тогава са с един. Това беше първият успешен удар срещу тях от началото на управлението им. Всички, които подкрепиха формацията заслужават поздравления за резултата. После статуквото не позволи такова силно участие  и следващите избори бяха повече от смешни, като повечето кандидати си правеха един на друг комплименти, да не би да обидят някого, за което на по-късен етап да съжаляват. Хората не разбраха, че ГЕРБ играе като на война, а останалите кандидати само фиктивно участват, гонейки удобен пост за себе си.

     Като гледам новите кандидати, обявени до момента, имам чувството че дългата ръка на ГЕРБ е навсякъде. Надявам се, че все пак, че ще се появи смела и безкомпромисна фигура от някоя политическа сила да разбърка малко сметките на статуквото. Хората от Габровска област не заслужават непрекъснато да им се подиграват. Първият син град в България Габрово, заслужава да бъде представляван от силни, можещи и доказани габровци, а не от парашутисти. Горещо желая в нашата област да се появи такъв кандидат. Познавам поне десетина такива габровци. Писна ни от ГЕРБ и мнимите им опоненти, които все се оказват техни сателити.