Предстояща изложба с художествена фотография на Венцислав Симеонов

15.11.2022 г. Цветомир Цанков 479 A A A

          На 17 ноември от 18:00 ч. в зала Партер на Регионална стопанска камара – Габрово предстои да бъде открита изложбата, представяща най-новото във фотографското творчество на Венцислав Симеонов.

          Роден през 1963 година в Дряново, Венцислав Симеонов завършва Технологичен институт в Санкт Петербург като инженер-химик, но любовта му към фотографията надделява и от 1994 година насам сътрудничи като професионален фотограф на различни български вестници и списания. Работил е и в престижни институции като Национален музей “Земята и хората” - София и Национален музей на образованието – Габрово.

          Венцислав Симеонов реализира своята първа фотоизложба през 1995 в София, а вдъхновението от първото му пътешествие в Индия, състояло се на същата година, ражда серия експозиции, показани в десетки градове в Русия, Естония и Индия. През 2000 е фотограф на специално издадения по повод 200-годишнината от рождението на Кольо Фичето албум, като впоследствие участва и в реализирането на издания за Боженци, Копривщица, Арбанаси, Трявна, Стария Пловдив, пещерата “Бачо Киро”, Котел и Жеравна. През 2008 г. Симеонов е учредител и първи председател на Народно читалище "Дряновска пробуда" в родния си град.