Книга с автограф от габровския писател В. Уайт

18.05.2022 г. Будно Габрово 620 A A A

          След двегодишно принудително прекъсване книжарница “Хеликон” - Габрово възобновява традицията си да среща верните почитатели на стойностната литература с най-новите книги и техните автори. На 19 май /четвъртък/ от 18.00 ч. екипът на габровския обект на най-голямата книгоразпространителска верига в България ви очаква заедно с автора на романа “На небето няма само звезди” Венелин Недялков, пишещ под псевдоним В. Уайт. След успеха на фентъзи поредицата “Истории от кралствата на Тардея” писателят смело нахлува в сериозната фантастика с дългоочаквания от всички негови фенове роман.

 

         В романа “На небето няма само звезди” се срещаме с едно момче, чийто свят се събира в малка стая без врати и прозорци. Съдбата отрежда на това момче да спаси Вселената. На пръв поглед това звучи тривиално, но всъщност в своята творба В. Уайт набляга на чувствата и на промените у своите герои, преминаващи през различни изпитания на времето и пространството. Самият писател споделя: “За мен писането на книги е като пророчество. Хващам химикалката и не знам какво ще се появи върху листа. Давам живот на измислени герои, които успяват сами да намерят отговори на въпросите, изпълващи съзнанието ми.”

 

          И така, заповядайте на 19 май /четвъртък/ от 18.00 ч. в книжарница “Хеликон” - Габрово, откъдето със сигурност ще си тръгнете с книга и с автограф от писателя В. Уайт.